Foodish

Frökex med pålägg & Färsfylld zucchini (5:2-metoden)

Av Maria - 2013-12-18 14:00

Frukost: Frökex med pålägg

kcal: 179


Ingredienser:

Frökex:

1/2 dl pumpafrö

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl hela linfrön

30 g smält kokosfett

2 dl vatten

2 msk pofiber (glutenfritt, potatisfiber)

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

Ev kardemumma eller kummin

Flingsalt


1 tsk bregott

1 skiva ost, 15 g (28%)

Några gurkskivor


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Blanda alla torra ingredienser till frökex.

Smält kokosfettet och häll ner detta i fröna.

Häll ner i vatten, salt (och önskade kryddor) och låt blandningen svälla 10 minuter.

Häll ut på bakplåtspapper och lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå.

Dra med handen (eller med degskrapa eller kavla) så att frödegen blir lika stor som bakplåtspappren.

Dra sedan bort översta arket, strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 45 minuter.

Ta ut och skär till snygga rutor.

Sätt sedan in plåten igen och låt kexen torka med ugnsluckan på glänt i 30 minuter.

Bred smör på två av kexen och lägg ost och gurka på kexet, spara resten till en annan gång.


Lunch/Middag: Färsfylld zucchini

kcal: 316


Ingredienser:

100 g nötfärs

1 msk tomatpuré

1/2 zucchini delad på längden (150 g)

20 g riven ost


Gör så här:

Stek färsen i stekjärn.

Krydda med salt, peppar, oregano.

Tilsätt tomatpuré mot slutet.

Lägg färsen på zucchinin, toppa med riven ost.

Värm i 225 graders ugn i ca 15 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards