Foodish

Frökex med pålägg & Omelett med skinka och tomat (5:2-metoden)

Av Maria - 2013-12-20 14:00

Frukost: Frökex med pålägg

kcal: 241


Ingredienser:

2 frökex

10 g bregott

1 skiva ost, 15 g (28% fett)

1 skiva kokt eller rökt skinka (20 g)

Ett par gröna paprikaringar


Frökex:

1/2 dl pumpafrö

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl hela linfrön

30 g smält kokosfett

2 dl vatten

2 msk pofiber (glutenfritt, potatisfiber)

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

Ev kardemumma eller kummin

Flingsalt


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Blanda alla torra ingredienser till frökex.

Smält kokosfettet och häll ner detta i fröna.

Häll ner i vatten, salt (och önskade kryddor) och låt blandningen svälla 10 minuter.

Häll ut på bakplåtspapper och lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå.

Dra med handen (eller med degskrapa eller kavla) så att frödegen blir lika stor som bakplåtspappren.

Dra sedan bort översta arket, strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 45 minuter.

Ta ut och skär till snygga rutor.

Sätt sedan in plåten igen och låt kexen torka med ugnsluckan på glänt i 30 minuter.

Bred på smör och lägg på ost och skinka på två av kexen, spara resten av kexen till en annan gång.


Lunch/Middag: Omelett med skinka och tomat

kcal: 357


Ingredienser:

2 ägg

2 msk vatten

25 g rökt skinka

2 msk hackad lök

Salt

Peppar

1/2 tomat

15 g ost (28% fett)

1 tsk smör


Gör så här:

Stek löken mjuk i smöret.

Blanda samman ägg och vatten i en tallrik och häll seda ner i stekpannan.

Krydda med salt och peppar.

Hacka skinkan och riv osten grov och fördela jämnt i omeletten.

Stek på medelvärme.

Skiva tomaten och tppa omeletten med denna.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards