Frukost: Råggröt med hallon
kcal: 225
Ingredienser:
1 dl rågflingor
1 msk solroskärnor
2 dl vatten
1 nypa salt
1 dl lättmjölk
1 dl hallon
Gör så här:
Blanda rågflingor, solroskärnor, vatten och salt i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda på svag värme i 3 minuter.
Servera med mjölk och hallon.
Lunch/Middag: Kyckling och nudelsoppa
kcal: 330
Ingredienser:
100 g skalade räkor
1/4 röd paprika
5 sockerärtor
1 salladslök
1 dl böngroddar
50 g äggnudlar
1 tsk rapsolja
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk riven ingefära
1 tsk fisksås
Färsk koriander
Gör så här:
Strimla paprika, sockerärtor och salladslök och fräs en stund i olja.
Tillsätt riven ingefära, vatten och buljongtärning och koka upp.
Lägg i nudlar och koka al dente.
Lägg till sist i räkor och böngroddar och smaka av med fisksås.
Strö grovhackad koriander över soppan vid servering.