Separata lådor:
Lägg maten i separata matlådor, potatis, ris eller pasta för sig, grönsakerna för sig, såsen för sig och grytan, kött- eller fiskbiten för sig.
En grej i varje burk, helt enkelt.
Det blir mindre kladdigt och mer aptitligt.
Gör det enkelt:
Gör det enkelt för dig.
Montera maten i stället för att laga färdigt rätter.
Tänk protein, grönsaker och långsamma kolhydrater så har de en komplett måltid.
Spara middagsresterna:
Gör det till en vana att ta med gårdagens middagsrester.
Då krävs ingen extra arbetsinsats annat än att du lagar en portion extra.
Gör storkok:
Vik en söndagseftermiddag i månaden då du kanske gör en hel plåt med lasagne eller en gryta med chili con carne.
Lägg upp i portionsförpackningar och frys in.
Laga mycket mat:
Satsa överhuvudtaget alltid på att laga lite mer än till antalet middagsgäster.
Genom att bunkra portionsförpackningar med mat i frysen finns det alltid något att ta med till jobbet.
Köp till komplement:
Om du bara får med dig en kycklingfilé hemifrån, köp en låda cocktailtomater och en burk kall sås på vägen till jobbet.
Ställ in lådan i kylen:
Ställ matlådorna i kylen på jobbet.
Då minimerar du risken för att maten ska bli dålig.