Foodish

7 smarta matlådetips

Av Maria - 2015-02-27 07:45

Separata lådor:

Lägg maten i separata matlådor, potatis, ris eller pasta för sig, grönsakerna för sig, såsen för sig och grytan, kött- eller fiskbiten för sig.

En grej i varje burk, helt enkelt.

Det blir mindre kladdigt och mer aptitligt.


Gör det enkelt:

Gör det enkelt för dig.

Montera maten i stället för att laga färdigt rätter.

Tänk protein, grönsaker och långsamma kolhydrater så har de en komplett måltid.


Spara middagsresterna:
Gör det till en vana att ta med gårdagens middagsrester.

Då krävs ingen extra arbetsinsats annat än att du lagar en portion extra.


Gör storkok:

Vik en söndagseftermiddag i månaden då du kanske gör en hel plåt med lasagne eller en gryta med chili con carne.

Lägg upp i portionsförpackningar och frys in.


Laga mycket mat:
Satsa överhuvudtaget alltid på att laga lite mer än till antalet middagsgäster.

Genom att bunkra portionsförpackningar med mat i frysen finns det alltid något att ta med till jobbet.


Köp till komplement:

Om du bara får med dig en kycklingfilé hemifrån, köp en låda cocktailtomater och en burk kall sås på vägen till jobbet.


Ställ in lådan i kylen:

Ställ matlådorna i kylen på jobbet.

Då minimerar du risken för att maten ska bli dålig.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards