Foodish

Skaldjurspizza med cheddar

Av Maria - 2015-05-17 19:15

Antal: 4 portioner

Jäsning: ca 30 minuter

Ugn: 250 grader, 10-15 minuter


Ingredienser:

Deg:

25 g jäst

2½ dl ljummet vatten, max 37 grader

2 msk smör-&rapsolja

½ tsk salt

6-7 dl siktat dinkelmjöl


Fyllning:
1 burk musslor, ca 360 g

1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g

300 g riven cheddar

Nymald svartpeppar från kvarn


Topping:

500 g räkor med skal, ca 200 g skalade

1 dl hackad dill

Rivet skal av ½ citron

100 g ärtskott


Gör så här:

Smula jästen i en bunke.

Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.

Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.


Sätt ugnen på 250 grader.

Låt musslor och kronärtskockshjärtan rinna av i en sil.

Dela varje kronärtskockshjärta i fyra delar.

Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små bottnar.

Lägg över dom på bakplåtspapper på plåtar.

Strö över 2/3 av osten.

Lägg på musslor och kronärtskockshjärtan och krydda med peppar.

Strö över resten av osten.

Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Skala räkorna och blanda med dill och citron.

Fördela räkorna och ärtskotten på pizzan och servera genast.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards