Antal: 4 portioner
Jäsning: ca 30 minuter
Ugn: 250 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
Deg:
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten, max 37 grader
2 msk smör-&rapsolja
½ tsk salt
6-7 dl siktat dinkelmjöl
Fyllning:
1 burk musslor, ca 360 g
1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
300 g riven cheddar
Nymald svartpeppar från kvarn
Topping:
500 g räkor med skal, ca 200 g skalade
1 dl hackad dill
Rivet skal av ½ citron
100 g ärtskott
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt musslor och kronärtskockshjärtan rinna av i en sil.
Dela varje kronärtskockshjärta i fyra delar.
Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små bottnar.
Lägg över dom på bakplåtspapper på plåtar.
Strö över 2/3 av osten.
Lägg på musslor och kronärtskockshjärtan och krydda med peppar.
Strö över resten av osten.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.
Skala räkorna och blanda med dill och citron.
Fördela räkorna och ärtskotten på pizzan och servera genast.