Foodish

Plommon- & romsylt

Av Maria - 2015-06-04 10:15

Mängd: 1 stor burk eller två mindre


Ingredienser:
500 g plommon

½ dl vatten

3 dl socker

(½ dl rom, om så önskas)

2 msk pektin


Gör så här:

Skölj plommonen och räkna dem.

(Du ska nämligen plocka upp kärnorna på slutet och då är det viktigt att du får upp alla kärnor.)

Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med vattnet och koka på svag värme under lock i ca 25 minuter.

Rör om då och då under tiden.

Ta upp samtliga kärnor med hjälp av en sked eller en hålslev.

Tillsätt därefter socker (och ev. rom) och sjud under lock i ca 15 minuter.

Rör om då och då under tiden.

Skumma sylten väl.

Tillsätt därefter pektinet enligt anvisningar.

Häll upp på varma och väl rengjorda burkar.

Förslut genast och förvara mörkt och svalt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards