Foodish

Smultronmacaroons

Av Maria - 2015-07-21 11:00

Antal: 12-14 stycken

Ugn: 125 grader, 20 minuter


Ingredienser:

120 gram skållad, skalad och mald mandel
170 gram florsocker
90 gram äggvita
2 msk strösocker
smultronarom
hushållsfärg
 
Ganache:
1 dl lemon curd
3 msk grädde
150 gram vit choklad
 
Gör så här:

Börja med att göra ganache så den hinner svalna.

Mät upp lemon curd och grädde i en kastrull och låt det koka upp.

Hacka chokladen och blanda i den varma lemon curden.

Ställ i kylen och låt ganachen svalna helt.


Skålla, skala och mal mandeln.

Sikta över florsocker och blanda samman.

Vispa äggvita till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget.

Blanda i mandel/florsocker, arom och hushållsfärg.

Spritsa ut rundlar, som en femkrona, och ställ in längst ner i ugnen på 125 grader i 20 minuter.

Låt kakorna svalna.


Spritsa på ganache på hälften av kakorna och lägg den andra hälften på.
Förvara svalt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards