Antal: 2 portioner
Ingredienser:
Kalvrullader:
300 g Kalvinnanlår
½ dl valnötter
½ dl torkade ekologiska aprikoser
1 dl Fransk comté (eller annan lagrad ost)
2 st rosmarinkvistar
1 msk smör
2 msk rött vin
1 tsk dijonsenap
½ dl vatten
2 msk grädde
1 msk kalvfond
Salt
Nymald svartpeppar
Mandelpotatispuré:
500 g mandelpotatis
30 g smör
½ dl vatten
3/4 dl grädde
Tryffelolja
Salt
Nymald svart peppar
Gör så här:
Rosta valnötterna i het torr stekpanna, hacka sedan.
Skär aprikoserna i strimlor.
Riv ost och hacka rosmarinbladen.
Skiva ca 5 mm tjocka skivor av kalvköttet.
Banka ut var och en med klubba (mellan gladpack).
Salta och peppra och sprid ut nötter, aprikoser, ost och rosmarin.
Rulla ihop och fäst ihop med tandpetare eller ännu heller knyt ihop med steksnöre.
Bryn rulladerna runt om i stekpanna med smör.
Ta upp köttet.
Tillsätt vin, senap, vatten, grädde och kalvfond.
Koka ihop.
Lägg ner rulladerna och låt dem bräsera 2-3 minuter.
Koka mandelpotatisen i lätt saltat vatten - koka den oskalad.
Och när potatisen kokat upp, sänk värmen så det det sjuder (inte kokar) och låt den stå så ca 15-20 minuter.
Se så den inte börjar koka sönder.
Spola i kallt vatten och skala potatisen.
Pressa potatisen i en skål.
Micra vatten och grädde och en klick smör.
Rör ner lite lite vätska åt gången till du får en fin puré.
Krydda med salt, peppar och ett par droppar tryffelolja.
Koka haricots verts.
Servera med spritsade toppar av potatispuré, senapssås och kalvrullader, med haricots verts ovanpå.