Antal: 1 bröd
Ingredienser:
550 ml vatten lite varmare än fingervarmt
1 msk rapsolja
2 tsk salt
3 msk strösocker
3 msk pulvermjölk
300 g vetemjöl
400 g grovt rågmjöl
1½ tsk torrjäst för matbröd
100 g rönnbär Frysta
Gör så här:
Börja med att ta de djupfrysta rönnbären och tina dem i mikron, 3-4 minuter på full effekt.
Mosa dem sedan ordentligt med en gaffel.
Blanda alla ingredienser i tur och ordning i bakmaskinen.
Välj meny 3 på bakmaskinen och tryck på start, alternativt ställ in timern och du vill ha brödet färdigt senare.
Om du har en bakmaskin av en annan modell än Tefal Home Bread XXL väljer du tillagningsalternativet för fullkornsbröd.
När maskinen är klar med din limpa piper den.
Ta ur visparna med det medföljande verktyget och låt limpan svalna under handduk innan du lägger den i påse, så slipper du kondens.