Foodish

Plommonchutney

Av Maria - 2015-09-20 16:00

Ingredienser:

1 kg plommon t ex Opal
2 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt
2,5 dl råsocker
2 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
4 st kanelstänger
½ tsk salt

 

Gör så här:

Skölj, halvera och kärna ur plommonen.

Skala och hacka lök och vitlök.

Skölj, kärna ur och finstrimla chilin.
Lägg plommonen, de båda löksorterna och chilin i en gryta.

Tillsätt socker, vatten, vinäger och kanelsstänger.

Låt koka upp och sjuda under lock ca 45 min.

Smaka av med salt.
Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar.

Förvara i kylskåp.

Hållbar ca 6 mån.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards