Antal: 1 bröd
Ugn: 200 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
2½ dl vetemjöl
2½ dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk socker eller honung
1 krm salt
25 g smör
1 ägg
2 dl naturell yoghurt
Fyllning:
50 g philadelphiaost
5 st plommon
lite råsocker
3-4 msk pumpakärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt smöret och hacka samman till en smulig deg.
Tillsätt ägget och yoghurten och blanda ihop till en deg.
Tryck ut degen jämnt i en pajform (ca 24 cm).
Tryck sedan små hål i degen och klicka ner philadelphiaosten.
Dela och kärna ur plommonen.
Skär dem i klyftor som du sticker ner i degen.
Strö lite råsocker över plommonen.
Toppa till sist med pumpakärnorna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Njut dem gärna tillsammans med en kopp te.
Tips!
Testa att byta ut plommonen mot skivat päron.
Blanda då gärna i lite kardemumma i degen också.