Foodish

Sockerkaka (grundrecept)

Av Maria - 2016-02-16 06:01

Ugn: 175 grader, ca 35 minuter

 

Ingredienser:

2 ägg

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker eller skal av ½ citron

3 dl (180 g) vetemjöl

2 tsk bakpulver

50 g margarin eller smör

1 dl mjölk


Till formen:

Ströbröd

Margarin


Gör så här:

Vispa äggen och sockret poröst.

Lägg eventuellt i smaktillsatsen samt mjölet och bakpulvret.

Tillsätt det smälta avsvalnade eller rumstemperade matfettet samt mjölken.

Rör om till en jämn smet.

Häll den i smord och bröbeströdd form, 1½ liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 35 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards