Foodish

Kastrullsockerkaka

Av Maria - 2016-02-17 09:32

Ingredienser:

3½ dl (210 g) vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 dl socker

Rivet skal av ½ citron

(5 droppar saffranessens)

1 ägg

100 g smält margarin eller smör

½ dl mjölk


Till kastrullen:

Margarin

Ströbröd


Gör så här:

Blanda samman alla de torra ingredienserna.

Tillsätt citronskalet och ev. saffran, det uppvispade ägget, matfettet och mjölken.

Häll smeten i en 2-liters brödbeströdd kastrull och lägg på locket.

Sätt kastrullen över svag värme (sparlåga på gasspis och mycket svag värme på el-platta).

Då kakan känns torr ovanpå efter ca 40 minuter är den färdig att stjälpas upp.


Kakan passar bra som dessertkaka och garneras då med bär.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards