Antal: ca 20 stycken
Ugn: 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Mördeg:
3 dl (180 g) vetemjöl
150 g margarin eller smör
1½ msk socker
Vatten eller grädde
Fyllning:
2 ägg
1½ dl socker
1 stor citron
100 g margarin eller smör
Gör så här:
Mördeg:
Hacka samman mjölet, matfettet och sockret på bakbordet.
Tillsätt vätskan coh arbeta ihop degen.
Kavla ut den och kläd bakelseformar med 2/3 av degen.
Fyllning:
Vispa äggen och sockret, tillsätt det rivna skalet och saften av citronen.
Smält matfettet, rör ner äggsmeten och sjud krämen under vispning tills den tjocknar.
Häll krämen, när den svalnat, i formarna, täck med resten av degen.
Grädda kakorna i 225 graders värme ca 15 minuter.