Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, 1 timma
Ingredienser:
125 g margarin eller smör
2 msk kaffepulver
1½ dl kokande vatten
1½ dl socker
1½ dl sirap
2 ägg
1 dl korinter eller 1½ dl russin
1 msk kanel
½ tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat
4½ (270 g) vetemjöl
Till formen:
Smör
Ströbröd
Gör så här:
Lägg ner matfettet och kaffepulvret i det kokande vattnet.
Rör sockret, sirapen och äggulorna poröst.
Blanda kryddorna, bikarbonaten, mjölet, de sköljda korinterna eller russinen och tillsätt detta samt vätskan.
Vänd till sist ner de hårt vispade äggvitorna.
Häll smeten i smord och brödbeströdd kransform, ca 1 3/4 dl liter.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 1 timme.