Foodish

Fin chokladkaka

Av Maria - 2016-05-11 12:15

Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

100 g blockchoklad

150 g margarin eller smör

2 dl socker

4 ägg

Rivet skal av ½ citron

50 g finhackad mandel

2½ dl (150 g) vetemjöl


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:

Smält den hackade blockchokladen i vattenbad över svag värme eller i 125 graders ugnsvärme.

Rör matfett och sockret pösigt, tillsätt chokladen och äggulorna, en i taget, citronskalet, mandeln och mjölet.

Vänd till sist ner de hårt vispade vitorna.

Häll smeten i smord och brödbeströdd form, ca 1½ liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 1 timme.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards