Foodish

Turkisk pepparkaka

Av Maria - 2016-05-19 17:00


Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

2 ägg

4 dl socker

1½ dl grädde

100 g smält margarin eller smör

100 g grovt hackade nötkärnor eller mandel

1 tsk malda nejlikor

6 dl (360 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:
Vispa äggen helt lätt några minuter, tillsätt sockret och grädden.

Vispa ytterligare några minuter eller tills sockret löst sig.

Blanda ner matfettet, nötterna eller mandeln, nejlikorna, mjölet och bakpulvret.

Häll smeten i smord och brödbeströdd form, ca 1½ liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i ca 1 timme.

Stjälp upp kakan och låt den ligga några dagar innan den skärs i mycket tunna skivor.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards