Foodish

Fin mjuk pepparkaka

Av Maria - 2016-05-22 17:00


Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 150-175 grader, 1 timme


Ingredienser:

100 g margarin eller smör

2½ dl socker

3 ägg

4 dl (240 g) vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk nejlikor

1 tsk ingefära

2 dl gräddfil eller grädde

3 msk finhackde apelsinskal

10-15 hackade mandlar


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:

Rör matfettet och sockret poröst.

Tillsätt äggen ett i taget.

Blanda i de torra ingredienserna och rör ner vätskan, apelsinskalen och mandeln.

Häll smeten i smord och brödbeströdd form, ca 1½ liter.

Grädda kakan i 150-175 graders ugnsvärme i 1 timme.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards