Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, ca 50 minuter
Ingredienser:
200 g honung
150 g margarin eller smör
1½ dl socker
3 ägg
4 syltade apelsinskal
1½ tsk ingefära
1 krm nejlikor
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
4 dl (240 g) vetemjöl
Till formen:
Smör
Ströbröd
Gör så här:
Värm honungen så att den blir flytande.
Rör matfettet och sockret pösigt.
Tillsätt lite honung i taget och därefter ett ägg i sänder.
Blanda ner de hackade apelsinskalen, kryddorna, bakpulvret och mjölet.
Rör smeten jämn.
Häll den i smord och brödbeströdd form, ca 1½ liter.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 50 minuter.
Stjälp upp och låt den kallna.
Förvara den väl täckt 2-3 dagar innan den serveras.