Foodish

Ingefärsskaka

Av Maria - 2016-06-03 16:30



Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, 40 minuter


Ingredienser:

2 ägg

1 dl socker

1 dl sirap

100 g margarin eller smör

1 dl starkt hett kaffe

3 dl (180 g) vetemjöl

2 tsk bakpulver

1-1½ tsk ingefära


Till formen:

Smör

Ströbröd


Glasyr:

2 dl florsocker

½ tsk vaniljsocker

4 msk vispgrädde


Gör så här:

Vispa äggen och sirapen pösigt.

Smält matfettet i det heta kaffet.

Blanda i det och de torra ingredienserna.

Häll smeten i smord och brödbeströdd hålform, ca 1½ liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 40 minuter.

Stjälp upp kakan och glasera den medan den ännu är varm.





 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards