Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, ca 55 minuter
Ingredienser:
2 apelsiner
Kokande vatten
2 1/4 dl russin
1½ dl fikon eller dadlar
50 g margarin eller smör
2 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1 ägg
4½ dl (270 g) vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
125 g hassel- & valnötskärnor
Till formen:
Smör
Ströbröd
Gör så här:
Tvätta apelsinerna, riv av skalet så nätt som möjligt.
Pressa apelsinerna, mät saften och öka med kokande vatten så det blir 2 1/4 dl vätska.
Häll vätskan över det rivna skalet, russinen, fikonen och urkärnade dadlarna.
Tillsätt matfettet, sockret, vaniljsockret, saltet och ägget.
Blanda därefter mjölet med de övriga ingredienserna, valnötskärnor,något haxkade.
Rör ner mjölblandningen i fruktsmeten.
Häll smeten i smord brödbeströdd form, ca 1½ liter.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 55 minuter.
Förvara kakan på kall plats några dagar innan den serveras.