Foodish

Ingas fruktkaka

Av Maria - 2016-06-03 08:45


Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 55 minuter


Ingredienser:

2 apelsiner

Kokande vatten

2 1/4 dl russin

1½ dl fikon eller dadlar

50 g margarin eller smör

2 1/4 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1/4 tsk salt

1 ägg

4½ dl (270 g) vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

125 g hassel- & valnötskärnor


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:
Tvätta apelsinerna, riv av skalet så nätt som möjligt.

Pressa apelsinerna, mät saften och öka med kokande vatten så det blir 2 1/4 dl vätska.

Häll vätskan över det rivna skalet, russinen, fikonen och urkärnade dadlarna.

Tillsätt matfettet, sockret, vaniljsockret, saltet och ägget.

Blanda därefter mjölet med de övriga ingredienserna, valnötskärnor,något haxkade.

Rör ner mjölblandningen i fruktsmeten.

Häll smeten i smord brödbeströdd form, ca 1½ liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 55 minuter.

Förvara kakan på kall plats några dagar innan den serveras.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards