Foodish

Lingonkaka

Av Maria - 2016-06-04 05:45


Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca  40 minuter


Ingredienser:

2 ägg

2 dl socker

75 g margarin eller smör

2 dl lingonsylt

3½ dl (210 g) vetemjöl

2 tsk bakpulver

1½ tsk ingefära

1½ tsk kanel

1½ tsk nejlikor

1½ dl mjölk


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:
Rör äggen och sockret pösigt.

Tillsätt det rumstempererade matfettet och lingonsylten.

Blanda mjölet, bakpulvret och kryddorna.

Rör ner det i smeten och tillsätt mjölken.

Häll smeten i smord och brödbeströdd form, 2 liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 40 minuter.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards