Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
100 g blockchoklad
150 g margarin eller smör
2 dl socker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
4 dl (240 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl tunn grädde
75 g grovt hackade valnötter
3 äggvitor
Till formen:
Smör
Ströbröd
Gör så här:
Smält blockchokladen och låt den kallna.
Rör matfettet och sockret poröst.
Tillsätt en äggula i sänder, arbeta smeten väl.
Blanda vaniljsockret, mjölet och bakpulvret.
Rör ner mjölblandingen varvvis med den smälta blockchokladen och grädde.
Tillsätt valnötterna och vänd ner de vispade äggvitorna.
Häll smeten i smord och brödbeströdd form, 2 liter.
Grädda kakan i 175 graders ungsvärme ca 1 timme.