Foodish

Chokladkaka med valnötter

Av Maria - 2016-06-07 06:15


Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

100 g blockchoklad

150 g margarin eller smör

2 dl socker

3 äggulor

2 tsk vaniljsocker

4 dl (240 g) vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 dl tunn grädde

75 g grovt hackade valnötter

3 äggvitor


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:

Smält blockchokladen och låt den kallna.

Rör matfettet och sockret poröst.

Tillsätt en äggula i sänder, arbeta smeten väl.

Blanda vaniljsockret, mjölet och bakpulvret.

Rör ner mjölblandingen varvvis med den smälta blockchokladen och grädde.

Tillsätt valnötterna och vänd ner de vispade äggvitorna.

Häll smeten i smord och brödbeströdd form, 2 liter.

Grädda kakan i 175 graders ungsvärme ca 1 timme.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards