Foodish

Chokladkaka med apelsin & nötter

Av Maria - 2016-06-08 09:30


Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 45 minuter


Ingredienser:

75 g margarin eller smör

3 dl socker

2 stora ägg

1 tsk vaniljsocker

4-5 msk finhackade syltade apelsinskal

57-100 g nötkärnor

3/4-1 dl kakao

3/4-1 dl kokande vatten

1½ dl sur mjölk

½ tsk bakpulver

1/4 tsk salt

2 msk potatismjöl

2½ dl (150 g) vetemjöl


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:

Rör matfettet och sockret poröst, tillsätt äggulorna, vaniljsockret och apelsinskalet samt nötterna ev. något söderskurna.

Blanda kakaon med vattnet och rör ner det i smeten.

Blanda bakpulver, saltet, potatismjölet och vetemjölet och rör ner det omväxlande med mjölken.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.

Häll den i smord och brödbeströdd from, 1½ liter.

Grädda kakan i 175 grader ca 45 minuter.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards