Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, ca 45 minuter
Ingredienser:
75 g margarin eller smör
3 dl socker
2 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk finhackade syltade apelsinskal
57-100 g nötkärnor
3/4-1 dl kakao
3/4-1 dl kokande vatten
1½ dl sur mjölk
½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk potatismjöl
2½ dl (150 g) vetemjöl
Till formen:
Smör
Ströbröd
Gör så här:
Rör matfettet och sockret poröst, tillsätt äggulorna, vaniljsockret och apelsinskalet samt nötterna ev. något söderskurna.
Blanda kakaon med vattnet och rör ner det i smeten.
Blanda bakpulver, saltet, potatismjölet och vetemjölet och rör ner det omväxlande med mjölken.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Häll den i smord och brödbeströdd from, 1½ liter.
Grädda kakan i 175 grader ca 45 minuter.