Foodish

Marmorerad kaka

Av Maria - 2016-06-09 09:30


Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 1 timme


Ingredienser:
200 g margarin eller smör

2½ dl socker

3 ägg

1 dl grädde eller mjölk

4 dl (240 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 msk kakao

1 msk vaniljsocker eller rivet skal av ½ apelsin eller citron


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:
Rör matfettet och sockret poröst.

Blanda ner ett i taget under fortsatt omrörning.

Tillsätt mjölet, bakpulvret och vätskan.

Lägg ungerfär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.

Smaksätt den ljusa smeten med vaniljsocket eller litet rivet apelsin- eller citronskal.

Smörj och brödbeströ en form 1½ liter.

Häll i ett lager ljus smet, därefter den mörka och resten av den ljusa.

Drag med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 1 timme.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards