Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 150 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
200 g margarin eller smör
2 dl socker
3 ägg
1-2 tsk vaniljsocker
2 msk konjak
2½ dl (200 g) potatismjöl
2 tsk bakpulver
75 g mörk grovt hackad eller flisad blockchoklad
5 msk finhackade syltade apelsinskal
2 msk vetemjöl
Gör så här:
Rör matfettet och sockret poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder och rör kraftigt mellan varje ägg.
Tillsätt vaniljsockret och konjaken.
Blanda apelsinskalen med vetemjölet.
Blanda i potatismjölet, chokladen, apelsinskalen och bakpulvret.
Häll smeten i smord och brödbeströdd form, ca 2 liter.
Grädda kakan i 150 graders ugnsvärme ca 1 timme.