Antal: Form på ca 2 liter
Ugn: 175 grader, 45 minuter
Ingredienser:
150 g margarin eller smör
3 ägg
2 dl socker
½ krm salt
Rivet skal av ½ citron
3 dl (180 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till formen:
Smör
Ströbröd
Till indränkning:
2 dl florsocker
Saft 1 citron
2 msk vatten
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa äggen, sockret, saltet och citronskalet pösigt några minuter.
Rör ner matfettet, mjölet och bakpulvret.
Häll smeten i smord brödbeströdd rund form, ca 2 liter.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme 45 minuter.
Låt kakan svalna en liten stund.
Sikta florsocker och blanda det med citronsaften och vattnet.
Lägg kakan på ett fat.
Gör hål med t.ex ett smalt träskaft över hela kakan.
Häll citronlösningen i hålen.
Servera kakan kall.