Foodish

Tysk citronkaka

Av Maria - 2016-06-12 10:46


Antal: Form på ca 2 liter

Ugn: 175 grader, 45 minuter


Ingredienser:

150 g margarin eller smör

3 ägg

2 dl socker

½ krm salt

Rivet skal av ½ citron

3 dl (180 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver


Till formen:

Smör

Ströbröd


Till indränkning:

2 dl florsocker

Saft 1 citron

2 msk vatten


Gör så här:

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa äggen, sockret, saltet och citronskalet pösigt några minuter.

Rör ner matfettet, mjölet och bakpulvret.

Häll smeten i smord brödbeströdd rund form, ca 2 liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme 45 minuter.

Låt kakan svalna en liten stund.


Sikta florsocker och blanda det med citronsaften och vattnet.

Lägg kakan på ett fat.

Gör hål med t.ex ett smalt träskaft över hela kakan.

Häll citronlösningen i hålen.

Servera kakan kall.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards