Foodish

Kanelkaka

Av Maria - 2016-06-18 07:06


Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:

3 ägg

2 dl socker

2 tsk bakpulver

1 msk kanel

2½ dl (150 g) vetemjöl

100 g margarin eller smör

1 dl vatten

20 mandlar


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:
Vispa äggen och socker pösigt.

Tillsätt bakpulvret, kanelen och mjölet.

Koka upp matfettet och vattnet och häll dett hett i smeten.

Häll den i smord och brödbeströdd rund form, ca 1½ liter.

Skålla och strimla mandeln, strö den över kakan.

Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 40 minuter.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards