Foodish

Fikonkaka

Av Maria - 2016-06-30 08:30




Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 150 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

200 g fikon

3 msk konjak

200 g margarin eller smör

3 ägg

2½ dl socker

150 g röda eller gröna halverade cocktailbär

3½ dl (210 g) vetemjöl

½ tsk bakpulver


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:
Skär fikonen i grova strimlor eller tärningar och låt dem ligga i konjak i minst 6 itmmar.

Rör matfettet och socktret poröst.

Tillsätt ett ägg i taget.

Blanda frukten med lite mjöl och rör sedan ner den i smeten med resten av mjölet samt bakpulvret.

Häll smeten i väl smord och brödbeströdd form, ca 2 liter.

Grädda kakan i 150 graders ugnsvärme 1 timme eller tills kakan känns färdig.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards