Foodish

Margots ostbakelser

Av Maria - 2016-07-01 11:38


Antal: ca 25 stycken

Ugn: 174 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

Mördeg:

175 g margarin eller smör

4½ msk socker

1 ägg

3 3/4 dl (225 g) vetemjöl


Fyllning:

1 liter filmjölk

3/4 dl socker

4 ägg

60 g margarin eller smör

3-4 msk gräddfil eller sur grädde

1½ dl russin


Gör så här:
Rör samman matfettet och sockret, tillsätt ägget och mjölet.

Låt mördegen vila en stund på kallt ställe.

Värm filmjölken till 28-30 grader, så att den vasslar sig.

Låt den rinna genom en hett vatten doppad, väl urvriden silduk, ca 8-10 timmar.

Rör sockret, äggulorna och matfettet pösigt, tillsätt grädden, dentjocka ostmassan (myssja) i silduken samt russinen.

Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner dem försikigt i smeten.

Kläd veckade, mandelmusselformar med degen, häll i äggsmeten.

Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 25 minuter.

Smeten kan också läggas i en stor form gärna med löstagbar kant.

Grädda kakan ca 45 minuter.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards