Antal: ca 25 stycken
Ugn: 174 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
Mördeg:
175 g margarin eller smör
4½ msk socker
1 ägg
3 3/4 dl (225 g) vetemjöl
Fyllning:
1 liter filmjölk
3/4 dl socker
4 ägg
60 g margarin eller smör
3-4 msk gräddfil eller sur grädde
1½ dl russin
Gör så här:
Rör samman matfettet och sockret, tillsätt ägget och mjölet.
Låt mördegen vila en stund på kallt ställe.
Värm filmjölken till 28-30 grader, så att den vasslar sig.
Låt den rinna genom en hett vatten doppad, väl urvriden silduk, ca 8-10 timmar.
Rör sockret, äggulorna och matfettet pösigt, tillsätt grädden, dentjocka ostmassan (myssja) i silduken samt russinen.
Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner dem försikigt i smeten.
Kläd veckade, mandelmusselformar med degen, häll i äggsmeten.
Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 25 minuter.
Smeten kan också läggas i en stor form gärna med löstagbar kant.
Grädda kakan ca 45 minuter.