Foodish

Russinkaka med citronsmak

Av Maria - 2016-08-06 08:58




Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 150-175 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

200 g margarin eller smör

2 dl socker

4 äggulor

3 dl russin

Rivet skal av 1 citron

Saft av ½ citron

4 dl (240 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver

4 äggvitor


Gör så här:
Rör matfettet och sockret poröst.

Blanda i en äggula i taget.

Skölj och torka russinen mycket väl.

Vänd ner dem i litet mjöl.

Tillsätt dem, citronskalet och saften, mjölet samt bakpulvret.

Vänd försiktigt ned de hårt uppvispade äggvitorna.

Häll smeten i smord och brödbeströdd form, ca 2 liter.

Grädda kakan i 150-175 graders ugnsvärme, ca 1 timme.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards