Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, 35-40 minuter
Ingredienser:
Glasyr:
2-3 msk margarin eller smör
2-3 msk gul eller brun farin
1 st 1/4 burk ananasskivor
4 röda cocktailbär
Sockerkaka:
1 ägg
1 dl socker
2 msk margarin eller smör
½ dl kokande vatten
1½ sl (90 g) vetmjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Låt matfettet smälta i en rund sockerkaksform, 1 1/4 liter.
Häll i farinsockret och låt detta bilda en botten i formen.
Lägg på de väl avrunna ananasskivorna och cocktalbären i deras mitt.
Vispa ägget med sockret, tillsätt det varma vattnet vari matfettet fått smälta.
Vispa tills smeten svalnat, tillsätt mjölet och bakpulvret.
Häll smeten i formen, grädda kakan i 175 graders ugnsvärme 35-40 minuter.
Stjälp upp kakan och servera den varm eller kall med iskall grädde.
Tips!
Istället för ananas kan äppelskivor användas.