Foodish

Havrekaka

Av Maria - 2016-08-11 13:45

Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, 45 minuter


Ingredienser:

150 g margarin eller smör

2 ägg

1½ dl socker

1½ dl havregryn

1 dl (55 g) maizena

1 dl (60 g) vetemjöl

1½ tsk bakpulver

Rivet skal och saft av 1 apelsin


Gör så här:

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa äggen och sockret pösigt.

Blanda havregrynen med mjölet, bakpulvret samt smaktillsatsen.

Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt det smälta matfettet.

Häll smeten i smord och brödbeströdd slät, rund form, ca 1½ liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme 45 minuter.

Stjälp upp kakan och låt den svalna.


Sikta litet florsocker över kakan när den skall serveras som kaffekaka eller servera den som dessert med fruktallad, kompott, vispad grädde eller vanilsås.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards