Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, 45 minuter
Ingredienser:
150 g margarin eller smör
2 ägg
1½ dl socker
1½ dl havregryn
1 dl (55 g) maizena
1 dl (60 g) vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Rivet skal och saft av 1 apelsin
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa äggen och sockret pösigt.
Blanda havregrynen med mjölet, bakpulvret samt smaktillsatsen.
Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt det smälta matfettet.
Häll smeten i smord och brödbeströdd slät, rund form, ca 1½ liter.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme 45 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Sikta litet florsocker över kakan när den skall serveras som kaffekaka eller servera den som dessert med fruktallad, kompott, vispad grädde eller vanilsås.