Foodish

Valnötskaka

Av Maria - 2016-08-17 17:45




Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 200 grader, ca 45 minuter


Ingredienser:

100 g margarin eller smör

1 dl brun farin

1 dl socker

2 ägg

1½ dl gräddfil eller sur grädde

4 dl (240 g) vetemjöl

2 tsk bakpulver

50 g (1 dl) hackade valnötskärnor

2 msk finhackade syltade apelsinskal


Gör så här:

Rör matfettet och sockret pösigt.

Tillsätt äggen, grädden, mjölet och bakpulvret.

Vänd till sist ner valnötterna och apelsinskalen.

Häll smeten i smord och brödbeströdd form, 1½ lliter.

Grädda kakan i 200 graders ugnsvärme ca 45 minuter.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards