Foodish

Nötkaka

Av Maria - 2016-08-20 17:30




Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

125 g margarin eller smör

1½ dl socker

2 ägg

75 g finhackade eller malda nötkärnor

½ tsk bakpulver

1½ dl (90 g) vetemjöl


Gör så här:

Rör matfettet och sockret pösigt.

Tillsätt ett ägg i taget och rör smeten vit och skummig.

Tillsätt nötterna, bakpulvret och mjölet.

Häll smeten i smord och brödbeströdd rund form eller stekpanna, 1 liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 30 minuter.

Stjälp upp kakan och låt den kallna.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards