Foodish

Enkel rulltårta

Av Maria - 2016-08-25 05:51

Antal: 1 rulltårta

Ugn: 225-250 grader, ca 5 minuter


Ingredienser:

3 ägg

1˝ dl socker

1 1/4 dl (75 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver


Fyllning:
1˝ - 2 dl sylt, mos eller gelé


Gör så här:

Vispa äggen och sockret till ett fast och pösigt skum.

Blanda mjölet och bakpulvret, rör ner det i smeten.

Häll den på osmort smörpapper i en långpanna eller pappersform, 30*40 cm.

Grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme omkring 5 minuter.

Stjälp upp kakan på lätt sockrat papper.

Pensla kallt vatten över hela pappret på kakan så lossnar det lätt.

Bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan på längden.

Låt rulltårtan ligga med skarven ner och låt den bli kall innan den skärs i bitar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards