Foodish

Lätt rulltårta

Av Maria - 2016-08-26 05:45

Antal: 1 rulltårta

Ugn: 225-250 grader, 5-8 minuter


Ingredienser:

3 ägg

1½ dl socker

Knappt 3/4 dl (50 g) potatismjöl

1 tsk bakpulver


Fyllning:

75 g margarin eller smör

1½ dl florssocker

2 tsk vaniljsocker

2 msk finhackade apelsinskal eller marmelad

1½ - 2 msk kakao


Gör så här:
Vispa äggen och sockret riktigt pösigt för hand 10-15 minuter, med elvisp 6 minuter.

Sikta ner potatismjölet, blandat med bakpulvret.

Häll smeten på osmort smörpapper i en långpanna 27*35 cm eller i en papperslåda.

Grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme 5-8 minuter.

Stjälp upp kakan på ett lättsockrat papper.

Pensla med kallt vatten på undersidan så lossnar kakan lätt.

Låt den kallna, bred på fyllningen och rulla ihop kakan.


Fyllningen:

Rör matfettet smidigt till fyllningen.

Tillsätt de övriga ingredienserna och rör krämen porös.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards