Antal: 1 rulltårta
Ugn: 225-250 grader, 5-8 minuter
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
Knappt 3/4 dl (50 g) potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
75 g margarin eller smör
1½ dl florssocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk finhackade apelsinskal eller marmelad
1½ - 2 msk kakao
Gör så här:
Vispa äggen och sockret riktigt pösigt för hand 10-15 minuter, med elvisp 6 minuter.
Sikta ner potatismjölet, blandat med bakpulvret.
Häll smeten på osmort smörpapper i en långpanna 27*35 cm eller i en papperslåda.
Grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme 5-8 minuter.
Stjälp upp kakan på ett lättsockrat papper.
Pensla med kallt vatten på undersidan så lossnar kakan lätt.
Låt den kallna, bred på fyllningen och rulla ihop kakan.
Fyllningen:
Rör matfettet smidigt till fyllningen.
Tillsätt de övriga ingredienserna och rör krämen porös.