Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 150-175 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
200 g margarin eller smör
2 dl socker
4 ägg
200 g korinter
200 g russin
2 tsk kanel
Rivet skal av 1 citron
5 rivna bittermandlar
4 dl (240 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl konjak
Gör så här:
Rör matfettet och sockret poröst.
Sätt till ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg.
Skölj russinen och korinterna i hett vatten, torka och blanda dem med litet mjöl.
Tillsätt frukten, kanelen, mandeln, citronskalet samt mjölet och bakpulvret.
Blanda till sist i konjaken.
Häll smeten i smord och beströdd form, ca 2 liter.
Grädda kakan i 150-175 graders ugnsvärme ca 1 timme.
Kakan bör ej skäras förrän efter 4-5 dagar.
Håller sig fin och god minst en månad.