Foodish

Engelsk korintkaka

Av Maria - 2016-09-03 12:00

Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 150-175 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

200 g margarin eller smör

2 dl socker

4 ägg

200 g korinter

200 g russin

2 tsk kanel

Rivet skal av 1 citron

5 rivna bittermandlar

4 dl (240 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver

½ dl konjak


Gör så här:

Rör matfettet och sockret poröst.

Sätt till ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg.

Skölj russinen och korinterna i hett vatten, torka och blanda dem med litet mjöl.

Tillsätt frukten, kanelen, mandeln, citronskalet samt mjölet och bakpulvret.

Blanda till sist i konjaken.

Häll smeten i smord och beströdd form, ca 2 liter.

Grädda kakan i 150-175 graders ugnsvärme ca 1 timme.

Kakan bör ej skäras förrän efter 4-5 dagar.

Håller sig fin och god minst en månad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards