Antal: 1 rulltårta
Ugn: 225-250 grader, ca 5 minuter
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
1/4 dl vetemjöl
3/4 dl (60 g) potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 msk vetemjöl
1½ dl vatten
1 äggula
125 g margarin eller smör
½-1 dl siktat florsocker
3 msk finhackade syltade apelsinskal
2 msk finahackad suckat
½ dl rostade hackade nötkärnor
Gör så här:
Vispa äggen och sockret riktigt pösigt för hand 10-15 minuter med elvisp 6 minuter.
Tillsätt mjölet och bakpulvret.
Bred ut smeten på osmort smörpapper i långpanna eller i en pappersform, ca30*40 cm.
Grädda i 225-250 graders ugnsvärme ca 5 minuter.
Stjälp upp kkan på lättsockrat papper och låt den kallna.
Gör en redning av mjölet och vattnet.
Låt massan koka under omrörning några minuter, tillsätt äggulan och låt krämen svalna.
Rör matfettet med sockret, tillsätt lite kräm i taget och rör kraftigt hela tiden.
Smaksätt med apelsinskal, suckat och nötter.
Bred ut krämen på kakan och rulla ihop den.
Låt den ligga kallt tills den skall skäras.