Ugn: 225-250 grader, ca 5 minuter
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
1/4 dl vetemjöl
3/4 dl (60 g) potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk nejlika
Fyllning:
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 äggula
100 g margarin eller smör
½-1 dl siktat florsocker
4 msk finhackade syltade apelsinskal
Gör så här:
Vispa äggen och sockret riktigt pösigt för hand 10-15 minuter, med elvisp 6 minuter.
Blanda samman mjölet, bakpulvret och kryddorna.
Sikta ner det i smeten.
Häll den på osmort smörpapper i en långpanna 30*40 cm.
Grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme, ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på lättsockrat papper och låt den kallna.
Gör redning av mjölet och vattnet.
Låt massan koka under omrörning några minuter, tillsätt äggulan och låt krämen svalna.
Rör matfett och sockret, tillsätt lite kräm i taget och rör kraftigt hela tiden.
Blanda i apelsinskalet.
Bred krämen på den kalla kakan och rulla ihop den.
Låt den ligga kallt tills den skall skäras.