Foodish

Tabbouleh (Vegan)

Av Maria - 2017-06-04 09:08




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 dl bulgur

4-5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk olja

1-2 rödlökar

1-2 vitlöksklyftor

½ gurka

5 tomater

2 dl hackad bladpersilja

1 dl hackad färsk mynta

1-2 citroner, saft

Salt

Svartpeppar

Ev olivolja


Gör så här:
Koka bulguren i vatten med buljontärningen och olja.

Följ i övrigt förpackningens anvisningar.

Låt svalna.

Skala och hacka rödlök och vitlök fint.

Hacka gurkan lika fint som rödlöken.

Dela, kärna ur och tärna tomaterna fint.

Blanda bulgur, lök, gurka, tomater, örter och citronsaft.

Smaka av med salt, peppar och ev. mer citronsaft.

Blanda gärna i lite olivolja.


Servera med falafel eller som sallad tillsammans med yoghurtsås.

Tabbouleh fungerar utmärkt som bufférätt.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards