Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl bulgur
4-5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk olja
1-2 rödlökar
1-2 vitlöksklyftor
½ gurka
5 tomater
2 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad färsk mynta
1-2 citroner, saft
Salt
Svartpeppar
Ev olivolja
Gör så här:
Koka bulguren i vatten med buljontärningen och olja.
Följ i övrigt förpackningens anvisningar.
Låt svalna.
Skala och hacka rödlök och vitlök fint.
Hacka gurkan lika fint som rödlöken.
Dela, kärna ur och tärna tomaterna fint.
Blanda bulgur, lök, gurka, tomater, örter och citronsaft.
Smaka av med salt, peppar och ev. mer citronsaft.
Blanda gärna i lite olivolja.
Servera med falafel eller som sallad tillsammans med yoghurtsås.
Tabbouleh fungerar utmärkt som bufférätt.