Antal: ca 30 stycken
Jäsning: 45 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, 20-25 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
250 g kesella
1½ tsk salt
1,3-1½ liter fyra sädesslag, lantvetmjöl eller matbrödsmjöl av vete
Pensling:
1 ägg
Sesamfrön
Gör så här:
Dela sönder jästen i en bunke.
Värm vattnet fingervarmt (37 grader).
Lös jästen i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet tillsammans med kesella, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig.
Jäs den under bakduk ca 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord.
Baka ut den till 30 bullar tätt samman på smord elelr bakpappersklädd plåt.
Låt bullarna jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med uppvispat ägg, strö på sesamfrön.
Grädda bröden i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Låt dem kallna på galler under bakduk.