Antal: 10 personer
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
2 välmogna auberginer (ca 500 g)
1 msk olivolja
2 salladslökar, grovhackade
1 vitlöksklyfta, skalad
1 dl grovhackad bladpersilja
1 msk hackad citrontimjan
½ dl olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Grönsaker:
Rädisor
Småtomater
Gurkstavar
Morotsstavar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Halvera auberginerna och vänd runt dem i olja i en ugnssäker form.
Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
Gröp ur auberginerna med en sked.
Mixa innehållet med salladslök, vitlök, persilja, citrontimjan och olivolja i en mixer eller med mixerstav.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ röran kallt och packa i kylväskan.
Servera aubergineröran med rädisor, småtomater och stavar av gurka och morötter i väntan på att grillen ska bli varm.