Antal: 2 stycken
Ugn: 225 grader, 10 minuter + 200 grader, 5-10 minuter
Ingredienser:
1 stjälken från broccoli
3 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk torkad oregano
2 krm röd chilipeppar
0.5 tsk salt
Topping:
4 msk tomatsås, pizzasås
70 g plockad färsk grönkål
1 dl mascarpone
1 mozzarella i bitar (125 g)
2 msk pinjenötter
20 basilikablad
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Skala broccolistammen och skär i bitar.
Mixa till ett fint smul i en matberedare.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och häll ut hälften av smeten på vardera plåten.
Dra ut smeten med en slickepott till rundlar.
Förgrädda bottnarna ca 10 min i varmluftsugn eller i omgångar i vanlig ugn.
Sänk värmen till 200°.
Bred på tomatsås och fördela resten av toppingen på pizzorna.
Grädda 5–10 min, tills osten smält och de har fin färg.
Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt.