Foodish

Citroncheesecake med basilikapesto

Av Maria - 2017-12-30 13:04




Antal: 10-12 bitar


Ingredienser:

Botten:
30 g smör
10 st digestivekex
1 tsk malen kardemumma


Cheesecake:
3 äggulor
1½ dl Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
½ citron, skal och saft, gärna obesprutade


Söt pesto:
30 g basilika
10 g bladpersilja
1/2 dl rostade pinjekärnor
1/2 dl olivolja
2 msk Vit Sirap


Gör så här:

Smält smör och mixa tillsammans med digestivekex och kardemumma i en matberedare.

Tryck ut blandningen i botten av en rund form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst i en bunke.

Tillsätt färskost och vispa till en jämn smet.

Vispa grädde i en annan bunke och vänd ner i färskostsmeten.

Häll sist i citronsaft och rivet skal.

Häll smeten över botten och ställ i frysen i minst 4 timmar.

Mixa alla ingredienser till den söta peston.

Ta ut cheesecaken max 10 minuter innan servering och häll över peston.

Dekorera med pinjenötter och basilikablad.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards