Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
Mos:
900 g mjölig potatis
3 morötter
50 g smör
Salt
Peppar
Kålrabbi:
3/4 dl vatten
½ dl strösocker
2 msk ättika, 12%
2 krm salt
ca 300 g kålrabbi
65 g babyspenat
Kyckling:
1 kruka dill
4 kycklingfiléer
1 msk olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mos:
Skala potatis och morötter och skär dem i mindre bitar.
Koka dem mjuka.
Kålrabbi:
Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull och koka upp.
Skala kålrabbin.
Skär den först i tunna skivor och sen i stavar.
Vänd ner dem i lagen.
Vänd i spenaten precis innan servering.
Kyckling:
Hacka dillen.
Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna.
Salta och peppra och rulla kycklingen i dillen.
Sätt in kycklingen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills innetemperaturen är 72 grader.
Mos:
Häll av vattnet men spara lite för att späda med.
Stöt sönder rotfrukterna med en ballonvisp eller potatisstöt.
Blanda ner smöret och smaka av med salt och peppar.
Späd med kokspadet till önskad konsistens.
Servera kycklingen med mos, kålrabbi och spenat.