Antal: 2 portioner
Ingredienser:
Bönsallad:
1 burk (410 g) bönsallad med matvete
˝ rödlök
1 tsk olivolja
1 tsk spiskummin
Salt
Peppar
65 g babyspenat
1 avokado
Kalkon:
ca 300 g kalkonbröstfilé
˝ förp (á 400 g) romanticatomater
˝ kruka persilja
1 tsk olivolja
˝ msk vitvinsvinäger
50 g mandelsplitter
Gör så här:
Tina kalkonfilén.
Bönsallad:
Skölj bönsalladen i en sil och låt rinna av.
Skala och skiva löken.
Fräs löken i olivoljan i en stekpanna.
Krydda med spiskummin.
Blanda ner bönsalladen och låt den bli varm.
Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten.
Dela, kärna och gröp ur avokadon och skär i bitar.
Blanda avokadon med bönsalladen.
Lägg upp i en skål.
Kalkon:
Skär kalkonen i skivor, tomaterna i klyftor och hacka persiljan.
Stek kalkonen i olivolja i stekpannan.
Sänk värmen och rör ner tomater och persilja.
Tillsätt vinäger och krydda med salt och peppar.
Servera bönsallad emd kalkon och strö över mandeln.