Foodish

Kalkon & ljummen bönsallad med avokado

Av Maria - 2018-03-10 13:28




Antal: 2 portioner


Ingredienser:

Bönsallad:

1 burk (410 g) bönsallad med matvete

˝ rödlök

1 tsk olivolja

1 tsk spiskummin

Salt

Peppar

65 g babyspenat

1 avokado


Kalkon:

ca 300 g kalkonbröstfilé

˝ förp (á 400 g) romanticatomater

˝ kruka persilja

1 tsk olivolja

˝ msk vitvinsvinäger


50 g mandelsplitter


Gör så här:

Tina kalkonfilén.


Bönsallad:

Skölj bönsalladen i en sil och låt rinna av.

Skala och skiva löken.

Fräs löken i olivoljan i en stekpanna.

Krydda med spiskummin.

Blanda ner bönsalladen och låt den bli varm.

Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten.

Dela, kärna och gröp ur avokadon och skär i bitar.

Blanda avokadon med bönsalladen.

Lägg upp i en skål.


Kalkon:

Skär kalkonen i skivor, tomaterna i klyftor och hacka persiljan.

Stek kalkonen i olivolja i stekpannan.

Sänk värmen och rör ner tomater och persilja.

Tillsätt vinäger och krydda med salt och peppar.


Servera bönsallad emd kalkon och strö över mandeln.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Skapa flashcards