Foodish

Choklad- & hallondessert

Av Maria - 2018-04-20 13:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 12 minuter


Ingredienser:

4 msk hallonsylt

1 ägg

2 äggulor

1 msk strösocker

75 g smör

25 g ljus choklad

75 g mörk choklad


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg 1 msk hallonsylt i botten på 4 smorda ugnssäkra portionsformar.

Vispa ägget, äggulorna samt sockret med elvisp ca 10 minuter.

Smält smöret tillsammans med de båda chokladsorterna.

Blanda försikigt i det smälta smöret och chokladen i äggsmeten.

Häll smeten i formarna.

Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

Servera direkt med en klick grädde eller vaniljglass.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards