Antal: ca 100 stycken
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Vila: minst 30 minuter
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
8-9 dl (480-540 g) vetemjöl
Garnering:
2 dl florsocker
1½-2 msk vatten
Strössel
Gör så här:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret.
Blanda samman till en deg.
Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla degen tunt på mjölat bakbord och skär ut kakor ca 3*10 cm med hjälp av en sporre.
Grädda kakorna på böjda plåtar ca 10 minuter.
Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr.
Droppa lite på varje kaka och strö över strössel.