ca 6-12 stycken, beroende på vilken storlek
2 st smördegsark, tinade
1 uppvispat ägg
Vallmofrö
Fyllning:
Aprikosmarmelad
12 skivor prosciutto
12 färska basilikablad
1 mozzarella, riven
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut smördegsarken på ett lätt mjölat bord. Dela varje smördegsark i 6-12 stycken kvadrater eller så många du anser att du får ut. Beror på vilken storlek du vill ha på dem.
Bred ut ett lager av aprikosmarmeladen och toppa därefter med prosciutto, riven mozzarella och färsk basilika. Vik över ena hörnet så att det blir en trekant. Se till att försluta kanterna så att ingen fyllning åker ut i ugnen.
Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
Ugnsbaka till de är gyllene, i cirka 10-15 minuter.
Servera direkt!