Foodish

Minicalzone med aprikos, prosciutto, mozzarella & färsk basilika

Av Maria - 2018-04-21 12:30

ca 6-12 stycken, beroende på vilken storlek 
 
2 st smördegsark, tinade 
1 uppvispat ägg 
Vallmofrö 
 
Fyllning: 
 
Aprikosmarmelad 
12 skivor prosciutto 
12 färska basilikablad 
1 mozzarella, riven 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Kavla ut smördegsarken på ett lätt mjölat bord. Dela varje smördegsark i 6-12 stycken kvadrater eller så många du anser att du får ut. Beror på vilken storlek du vill ha på dem. 
 
Bred ut ett lager av aprikosmarmeladen och toppa därefter med prosciutto, riven mozzarella och färsk basilika. Vik över ena hörnet så att det blir en trekant. Se till att försluta kanterna så att ingen fyllning åker ut i ugnen. 
 
Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. 
 
Ugnsbaka till de är gyllene, i cirka 10-15 minuter. 
 
Servera direkt!

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards